Bekijk hier de historiek van Elektro Outline

Gebruikers die een eerdere versie hadden geïnstalleerd dienen uiteraard een back-up te nemen alvorens een nieuwe versie te installeren !

Elektro Outline versie 2.3

Onlangs heb ik in Elektro Outline de SMTP settings (bij instellingen) verwijderd, het bleek dat 82 % van de e-mails vals waren. Precies daarom is er vanaf nu een pincode nodig die je per email krijgt toegezonden, om dit programma te doen werken. Deze pincode wordt in de volgende versies steeds veranderd. Op deze manier probeer ik grappenmakers en avonturiers buiten mijn programma te houden.

Deze versie is een “automatische” versie.

Je kan steeds een ééndraad-schema handmatig tekenen zoals voorheen, maar je kan ook een ééndraad-schema tekenen met de wizard. ( een plan tekenen met symbolen uit het situatieschema ). Er verschijnt een tabel met de componenten die je er voren in het situatieschema hebt getekend. Door een “dubbelklik” op deze symbolenlijst kies je de symbolen.

  1. Handmatig een plan tekenen : Men kan een eendraadschema tekenen onafhankelijk van het situatie-schema.
  2. Plan tekenen met symbolen uit het situatieschema : eerst word een situatieschema ontworpen, daarna kan het eendraadschema worden getekend met de symbolen die in het situatieschema zijn getekend ( te kiezen uit een symbolenlijst gegenereerd vanuit het situatieschema ).

Ieder symbool, getekend in het situatieschema heeft een bijbehorend label. Zowel het symbool als het label worden gebruikt in het eendraadschema. Als een symbool in het situatieschema word verwijderd, dan zal dit ook in het eendraadschema worden verwijderd (en omgekeerd), zo blijft de relatie tussen een eendraadschema en een situatieschema 1 op 1.

 Met Elektro Outline kan je snel en gratis een ééndraad-schema en situatie-schema tekenen.

Dat kan op twee manieren :

Plan tekenen met symbolen uit het situatieschema :  je tekent eerst een situatieschema. Daarna kunnen de ingetekende symbolen van het situatieschema worden ingetekend in het eéndraad-schema.
Handmatig een plan tekenen : Je kan handmatig een situatieschema en ééndraad-schema tekenen, onafhankelijk van het situatieschema.

Elektro Outline is gratis. En het blijft gratis. Dat komt omdat dit programma is ontwikkeld met Open Source Software, en dus valt onder de  “Open Source” wetgeving. Dit programma mag kosteloos worden verspreid, gedownload en gebruikt. De mogelijkheden van Elektro Outline zijn echter krachtig :

 

  1. Tekenen van situatie-schema’s, aantal tekeningen : onbeperkt
  2. Tekenen van ééndraad-schema’s ( handmatig of met getekende symbolen uit het situatieschema ), aantal stroomkringen : onbeperkt
  3. Afdrukken van de plannen ter voorlegging aan het keuringsorganisme
  4. Genereren van materiaallijsten
  5. Franse ofwel Nederlandse taal naar keuze instelbaar !
  6. Elektro Outline draait perfect in een netwerk zodat meerdere gebruikers in een netwerk een plan kunnen ontwerpen! 

Meer dan 180 elektrische symbolen beschikbaar !  Teksten toevoegen, aanpassen, wijzigen verwijderen, kleuren aanpassen, het kan allemaal ! Scherminstellingen kunnen worden veranderd, zodat je met eender welk scherm kan werken. 

In het programma kan worden gecontroleerd als een nieuwe versie beschikbaar is. Zo kan je steeds de nieuwste versie downloaden en gebruiken. Alvorens het programma te kunnen gebruiken moet eerst een sql-server worden geïnstalleerd :

 

INSTALLATIE-STAPPEN :

 

1 Controleer eerst als je een 32 of 64 bits besturings-systeem hebt.

2 Download Firebird 3.0 en kies voor ofwel de 32 ofwel voor de 64 bits versie.

3 Installeer Firebird en gebruik de “standaard-instellingen” en vul een paswoord in ( standaard = masterkey )

4 Herstart je pc / laptop.

5 Download het setup-bestand ( zip bestand ) en installeer het programma Elektro Outline.

Download de handleiding :  

6 Start het programma op vanaf je bureaublad en kies het menu “instellingen”, vul vervolgens de juiste paden en settings in en het programma is geïnstalleerd .. 

Standaard is in het programma een “demo-dossier” aanwezig. Dit dossier kan niet worden gewijzigd of verwijderd en dient om een eerste impressie weer te geven. Het is getekend met een schermresolutie van 1366 X 768 en geeft daarom een vertekend beeld bij een andere resolutie, maar kan met de functie “inschalingsfactor” worden gecorrigeerd.

Bij toevoegen van een volgend dossier kan alle functionaliteit worden benut.

 

Problemen met het installeren ?  0489 519 285